dinsdag 29 augustus 2017

29 augustus 2017 - Oudenhorster KlompenpadKlompenpaden – OudenhorsterPad


Vandaag het Oudenhorster Klompenpad van 7,5km in Woudenberg gelopen.
Toen ik begin augustus het BroekerPad liep, was de verleiding groot om over te stappen naar dit pad, dus stond het hoog op mijn lijstje ‘te wandelen klompenpaden’.

Het is een pad wat grotendeels in het teken staat van de Grebbelinie. We zijn langs diverse bunkers gelopen, maar ook door een goed gerestaureerd loopgravenstelsel.

Aan het einde van de loopgraven zijn we, zoals aangegeven op de app, even linksaf geslagen naar Hoeve de beek om een expositie van de Grebbelinie te bezoeken.

Al met al een heerlijke route om ook met een temperatuur van ruim 27 graden te lopen!

Lieve wandelgroet,
Annemieke Mijn 1e vliegenzwam van dit seizoen!

 Deze bakhuisjes werden destijds gebouwd i.o.v. Karel V, omdat er veel boerderijen met rieten daken afbrandden als er in de boerderij werd gebakken. Het bakhuis deed vroeger ook dienst als buitenhuis voor de boerenfamilie. In het bakhuis van de Boerenstee kunt u tegenwoordig overnachten.
@bron klompenpaden


  In dit gebied zijn veel sporen te zien uit het verleden, zoals kazematten, een loopgraaf en een uitkijkpost in de bomen. Allemaal onderdelen van de Grebbelinie; een verdedigingsstelsel tussen Rhenen en Spakenburg. 

Loopgraven en kazematten waren in 1939/1940 op elkaar aangesloten, zodat militairen relatief veilig de betonnen onderkomens konden bereiken. Dit was van groot belang voor de aanvoer van levensmiddelen, water, munitie en het vervoeren van eventuele gewonden.
@bron klompenpaden

 Naar de Grebbelinie expositie.Geen opmerkingen:

Een reactie posten