zondag 28 februari 2021

28 februari 2021 - Klompenpad TermatenPad

 


Vandaag een nieuw klompenpad in de omgeving Leusden/Woudenberg gelopen. 

Omdat al op de site staat aangegeven dat bij het beginpunt van dit klompenpad dat de parkeerruimte beperkt is, heb ik mijn auto bij de voetbalvelden van Woudenberg geparkeerd en ben vandaaruit dit schitterende pad gaan wandelen. En dat was achteraf een hele goede beslissing, want door het mooie weer en alle Covid-19 maatregelen waren de meeste parkeergelegenheden overvol.

Ik heb gekozen om hem in de richting naar Landgoed Geerestein te wandelen en Huize Den Treek. 

Dan wandel je een stuk langs de buitenrand van Leusden-Zuid via de Tabaksteeg, waar je langs schitterende huizen wandelt aan de ene kant en aan de andere kant een mooi uitzicht over de weilanden hebt. 

Vervolgens loop je een stuk over het traject van de oude spoorlijn Amersfoort-Kesteren (Ponlijntje) waar je aan het einde nog een klein gedeelte van de rails ziet liggen. Dit punt is tevens het officiële beginpunt van dit klompenpad. 

Dan loop je een schitterend rustig groen traject, waar je ook het Short Stirling Monument passeert. Een monument ter nagedachtenis van 8 bemanningsleden van de Stirling Mark I R9197BU-V welke op 3 februari 1943 werd neergeschoten bij een luchtgevecht.

Niet veel later loop je een heel mooi stuk van de Grebbelinie langs het Valleikanaal, waar je een aantal kazematten passeert. 

Het laatste hoogtepunt van dit klompenpad zijn de toegangspoorten van Ridderhofstad Groenewoude. 

Al met al een schitterend divers klompenpad.

Lieve wandelgroetjes,
Annemieke










































Geen opmerkingen:

Een reactie posten