zondag 24 juni 2018

24 juni 2018 - klompenpad BreukerengPad


Vanmiddag een serie nachtdiensten afgesloten met een wat kortere klompempad in Bennekom. Het BreukerengPad van ca 5,5km (wat bij mij ruim 8km is geworden). 

De auto heb ik geparkeerd bij Boerderij Hoekelum, een hele leuke pleisterplaats bij een sfeervolle authentieke boerderij. 

Dit pad is een heel landelijk pad wat eigenlijk best wel veel over asfalt gaat, maar wat ik niet echt als storend ervaarde omdat het een erg rustige omgeving is.

Wat ik een minder prettig stuk vond is het extra gedeelte langs de houtwallen. Je loopt dan op een smal stuk groen afgezet met prikkel- en/of schrikdraad en veel eikenbomen, waarbij ik angstvallig iedere boom min of meer controleerde op de beruchte eikenprocessierups. De begroeiing was al erg hoog en dicht. Nu ben ik wel wat gewend, maar de combinatie van aan beide zijde prikkeldraad, hoge vegetatie (inclusief brandnetels) en dat er langs de zijden en zelfs midden op het smalle pad, al bereklauw groeiden, zorgen ervoor dat ik me daar niet echt prettig voelde. Gelukkig is er de mogelijkheid om dit stuk over te slaan.
Hoewel ik moet toegeven dat dit stuk in het voorjaar schitterend moet zijn om te wandelen.

Ondanks de mindere ervaring met het stuk met de houtwallen, vond ik het een prettige route om te wandelen. Het is een mooie rustige omgeving en een perfecte wat kortere wandeling.

Lieve wandelgroet,
Annemieke

Hier begint het stuk langs de houtwallen. Weinig foto's gemaakt, want je moest ook nog eens goed opletten waar je je voeten neerzette, want dat was door de vele begroeiing soms ook nog eens lastig om te zien.
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten