woensdag 7 maart 2018

Trage Tocht Blaricum - Tafelberg- en Blaricummerheide, Bikbergen en Crailo


Vandaag een Trage Tocht uitgeprobeerd. Ik ken al de Klompenpaden, Groene Wissels, Lange Afstandswandelingen, en nu dus ook een Trage Tocht proberen. 
GPX-track gedownload en routebeschrijving uitgeprint en bij restaurant de Tafelberg in Blaricum de wandeling begonnen. Je wordt al direct de hei opgestuurd waar ook de grote witte grazers lopen. 
Het was er super rustig, een mooie open uitgestrekte heidegebied en dan ook nog eens het zonnetje erbij.
Je blijft het eerste gedeelte heerlijk over de hei heen lopen. Alleen moest ik even een kleine omweg maken, omdat er letterlijk op mijn pad de grote grazers liepen. 

Na de hei, die je weer verlaat via een klaphekje, krijg je een super mooi bosrijk gebied. Een aangename afwisseling, want met winterjas aan werd het toch best wel warm.

Na het bos weer via de heide en langs de schaapskooi naar de  plek waar de auto geparkeerd staat.

Lieve wandelgroet,
Annemieke 

Door dit klaphekje heen begint de route over de hei van Blaricum.


Leemkuil die wegens zijn kwetsbaarheid voor massale betreding niet toegankelijk is voor bezoekers. Om te voorkomen dat de kuilen dichtgroeien met struiken en bomen, kunnen de grazers er tijdens de winter in. De vegetatie in de kuilen behoort tot de meest gevarieerde van het land. Dankzij zorgvuldig beheer komen er nog steeds planten voor als vleugeltjesbloem, rozenkransje, brunel, kruisdistel en echt walstro. De kuilen ontstonden doordat boeren hier leem uit de grond haalden voor de verharding van hun dorsvloer in de deel. 
@Bron www.natuurwegwijzer.nl

Hier moest ik dus een stuk(je) omlopen omdat er wordt geadviseerd om minimaal 25 meter afstand te houden van deze grote grazers. 


Hier verlaat je de hei en kom je in een super mooi en gevarieerd bosgedeelte.Suikerbiet?


De routebeschrijving geeft aan dat je langs een heuvel komt aan je rechterhand. En aagje (ik dus) wilde daar ook gewoon omhoog, zeker omdat er ook traptreden waren aangelegd. De volgende foto is het uitzicht van deze 'heuvel'. En ik heb er maar meteen een lunchpauze aan vast geplakt.Hier heb je net de Crailoseweg overgestoken en meteen langs de Goede Gooier ga je weer de hei op.

Toch nog Bekermos gevonden.


Deze schaapskooi is het einde van deze geweldige route! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten