dinsdag 20 maart 2018

WesterborkPad 13e etappe: station Harderwijk - station Nunspeet


Vandaag de 13 etappe van het WesterborkPad gelopen. Het was een frisse, maar zeer zonnige dag. De route begon bij station Harderwijk waar je vervolgens richting het oude centrum loopt. Van waar je langs de oude synagoge loopt. 
Daarna loop je door verschillende wijken van Harderwijk totdat je bij het spoor over een heel lang fietspad richting de fietsburg loopt om de A28 over te komen.
Daarover staat een bord dat je een militair oefenterrein betreed, en dat heb ik geweten. Ik hoorde nl al wat ritselen in het bos en nam aan dat het weleens zwijnen konden zijn met kleintjes. Ik had mijn fluitje al in de hand (om ze eventueel met geluid weg te kunnen jagen), zie ik ineens een groep van zeker 7-8 gecamoufleerde militairen met bepakking én geweren het bos uitkomen. Ik schrok me een ongeluk. Ik ben wel gewoon doorgelopen en even verderop stonden 2 wat hoger geplaatste militairen te kijken en groette me vriendelijk met "goedemiddag mevrouw". Nog geen 500 meter verder moest ik dwars door hun kamp lopen! En weer werd ik vriendelijk begroet met "goedemiddag mevrouw". Toen ik uit het zicht van de 2e groep gecamoufleerde militairen was, heb ik toch maar even snel op mijn gsm de route nagekeken. Maar de markering die ik volgde was toch echt dezelfde als de route op mijn gps. Ach, heb ik in ieder geval thuis wat te vertellen en dit vergeet ik niet zo snel meer.

Niet veel later kom je bij het Hulshorsterzand. Ik heb werkelijk mijn ogen uitgekeken. Wat een ontzettend gaaf gebied is dat. Ik geloof dat ik wel tig foto's heb gemaakt (en 1 filmpje). 
Hier ga ik zeker weten een keer terug komen.

Verder verliep de rest van de etappe vrij rustig en heb ik veilig station Nunspeet bereikt.

Lieve wandelgroet,
Annemieke


 Hier loop je het oude gedeelte van Harderwijk binnen.
De oude synagoge.


Schattig bakkertje bij de synagoge.


 
Lange rode fietspad naar de fietsburg over de A28


De fietsbrug over de A28, waarvan ik dacht dattie niet meer zou komen! 
Meteen na dit bord kwam ik midden in een militaire oefening terecht! (en nee, hier heb ik dus geen foto's van gemaakt)


Zo blij dat ik hier was, want nu kon het oefenterrein achter me laten en weer genieten van de route.


Het begin van het Hulshorsterzand.Blij om weer even in het bos te wandelen, want ondanks de lage temperaturen en het frisse windje voelde ik toch te zon op mijn gezicht branden.En weer de A28 over.

De skyline van Hulshorst
 

 
Korenmolen 'De Maagd'
 

En in Nunspeet, vlak bij het station. Meteen einde etappe voor vandaag.Geen opmerkingen:

Een reactie posten