woensdag 8 november 2017

8 november 2017 - klompenpad LaaksePad


Klompenpaden – LaaksePad

Vandaag het LaaksePad Klompenpad van 10km in Hoevelaken gelopen. Ik heb niet het hele pad gelopen, alleen ‘Overbosch’ het gedeelte aan de overkant van de Nijkerkerstraat heb ik niet gelopen omdat ik dit gedeelte al vrij vaak heb gelopen. Ook ben ik niet bij het beginpunt begonnen, maar bij het opstappunt vanaf Station Vathorst (maar dan lekker op de fiets naar Landgoed Hoevelaken).

Je begint met een stuk door het bosgedeelte van Landgoed Hoevelaken, maar al vrij snel gaat dit over in een super landelijke wandeling. Vooral het ‘Kerkenpad’ heeft me positief verrast. Uiteraard ook een berichtje in het schriftje geschreven, wat op het bankje voor de wandelaars klaarlag, aan het einde van dit super schattige paadje.

Verder een hele landelijkroute langs mooie boerderijen en tot slot nog een stuk door het bos van Landgoed Hoevelaken. Ondanks het mistige weer, wat ook zijn charme heeft, was het een hele fijne wandeling.

Lieve wandelgroet,
Annemieke


Vanaf huis op de fiets naar een opstappunt gefietst! 

Het 1e gedeelte loop je door bos van het Landgoed Hoevelaken.

Om vervolgens over te gaan in het landelijke van deze route.

Dit bord staat aan het begin van het 'Kerkenpaadje'. Hoewel dit pad een vrij hondvriendelijke route is, zijn ze op dit stukje vaan de route toch echt niet welkom! 

  Wandelbankje op het einde van het Kerkenpad stukje. In het plastic bakje zitten notitieboekjes en pennen, met het vriendelijk verzoek om er, voor de vrijwilligers die dit pad onderhouden, wat in te schrijven. 

 Vanaf hier zijn honden weer welkom, en loop je een stuk langs diverse boerderijen.

 En hier loop je het Landgoed Hoevelaken, en dus het bosgedeelte, weer in. 

Aan het einde van deze lange laan moet mijn fiets (hopelijk) staan!4 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je zo genoten hebt van het Laaksepad. Het verbod van honden heeft te maken met hun uitwerpselen.Deze zijn zeer schadelijk voor het vee, de alternatieve route is ook zeer de moeite waard en maar een klein stukje om.
  We wensen je nog veel wandelplezier, namens de Vrijwilligers van het Laaksepad. Vriendelijke groet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb zeker genoten van het Laaksepad, en ga hem zeker vaker lopen. En dat van de uitwerpselen van honden is mij bekend en zeer begrijpelijk dat ze dan op bepaalde gedeeltes van de route daarom ook niet welkom zijn. Super dat er op deze route een duidelijk alternatief wordt aangeboden voor wandelaars met hond!
   Lieve wandelgroet, Annemieke

   Verwijderen
 2. Dag Annemieke, op zoek naar een leuke wandeling in de omgeving van Barneveld kwam ik op dit leuke blog terecht. Wat goed dat je zoveel foto's laat zien, zodat ik (en anderen) ongeveer weet hoe een pad eruit ziet. Ook fijn dat er kortere routes bij zijn, een 'dagwandeling' is voor mij/ons eigenlijk te lang. Hartelijke groet, Eefje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Eefje, bedankt voor je lieve reactie. Heel veel wandelplezier. Lieve wandelgroet, Annemieke

   Verwijderen